De nr.1 website over de hond: honden rassen, internationaal nieuws, honden fokkers en duizenden foto's.
INFO Leden afdeling:   LOG IN OPTIES LOG UIT & WIE IS WIE
'Bouvierdag 2022'
bekijk foto's geen resultaten
Beschikbare talen:
Nederlands

nieuws - 15/08/2022
Bouvierdag 2022  -  BelgiŽ

honden fokkers en hond foto's door Karl Donvil
Bouvier Familiedag 2022 Het was warm, al vele dagen was het warm en kurkdroog. Iedereen hoopte op regen en verkoeling. Maar dat dit uitgerekend op de Bouvierfamiliedag moest gebeuren... Het was draaglijk warm en er viel wat regen en dus was de sfeer optimaal om opnieuw, voor de vijfde editie meer dan 100 Bouviers uit alle hoeken van het land en ook Nederland te ontvangen te Rillaar.

De Bouvierdag is een initiatief van 6 fokkers om hun fokprodukten eens samen te brengen en zoals in de begindagen van de kynologie, met elkaar te vergelijken en op karakter te testen. Allemaal onofficieel en vooral vriendschappelijk. Een voorbeeld voor hoe het allemaal zou moeten zijn. Dhr.Theo Leenen, bekend en geliefd als keurmeester, was bereid de honden te vergelijken en een keurverslag op te stellen. En hoewel het helemaal geen echte keuring was, werden de honden toch geplaatst en werden bekers uitgedeeld. De gemoedelijkheid werkte sterke vriendschappen in de hand, dat was duidelijk en sportiviteit was troef want uiteindelijk nam iedere deelnemer zijn mooiste hond weer mee terug naar huis. Leuk om iedereen te zien genieten en het spatje regen kon dit feestje duidelijk niet bederven.

Wie interesse heeft in Bouviers moet hier zijn. Dit is de uitgelezen gelegenheid om een praatje te slaan met fokkers en ervaringen van nieuwe eigenaars te vernemen. Dit kan weer op dezelfde datum, 15 Augustus en op dezelfde plaats. Dit initiatief zou zeker navolging moeten krijgen in andere rassen. Geen betere gelegenheid om kennis te maken met een ras in al zijn aspecten.

Dus, vergeet het niet, Dinsdag 15 Augustus 2023 of volg op HTTPS: www.Facebook.com/Bouvierdag.Tekst en foto's: Karl DONVIL
English Francais